2016. július 17., vasárnap

UFOk a művészettörténetben


Egy 1350-ben készült, Jézus kereszthalálát ábrázoló ikon megvizsgálása után kiderült: két űrlény látható az alkotáson.

Krisztus Keresztrefeszítése, Visoki Decani Monostor, 1300-as évek

Az ikon egy szerb templomba készült eredetileg, de napjainkban már múzeumban tekinthető meg. Bár 1350-ben festették csak nemrégen vették észre, hogy az ikon két felső szélén egy-egy azonosítatlan repülő tárgy látszik. Mind a két repülőben 1-1 ember ül, és az egyik hajó láthatóan üldözi a másikat, de ennek jelentése, mint ahogy az, hogy valóbanUFO-król beszélhetünk e eme különös alakok láttán erős vitát váltottak ki.


(forrás:boon.hu - http://latogatok.hu)

UFO-k Jézussal - videó


Az kétségtelen: nem ez az egyetlen festmény, amin az idegen élet földi jelenlétére utaló ábrázolások láthatók


Barlangfestmény (Franciaország, Kr. e. 13.000 körül)

Olasz barlangfestmény, Kr. e. 10.000 körül

 Carlo Crivelli: Angyali üdvözlet szent Emidiusszal, 1486-1495 körül.


A Szentírásbeli jelenet azt a történetet meséli el, hogy Gábriel arkangyal leszállt a Földre, és elvitte a hírt Jézus anyjának, Máriának a Messiás születéséről, és tulajdonképpen a nő beleegyezését kérte mindehhez. A kép egy kis adalékként hozzáteszi, hogy Mária valami rejtélyes besugárzást is kapott a mennyekből - vagy egy repülő eszközről.

Madonna a gyermek Keresztelő Jánossal, 15. század


Ajánljuk figyelembe a Mária tarkójánál, az égen látható hogyishívjákot. Ha ez is belemagyarázás, akkor kíváncsiak volnánk, ki mit tudna felhozni magyarázatként... még egy ember is látható ott a háttérben, aki kíváncsian néz fel az égre! 


Kedves Olvasó, tudjuk mit gondolsz, és nem, nem photoshopos alkotásról van szó.


Ezt a képet a flamand Aert De Gelder készítette, címe: Krisztus megkeresztelése. 1710-ben festette és ma a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeumban található. Egy korong alakú objektum fénycsóvákat sugároz le Keresztelő Szent Jánosra és Jézusra.


Az Írás szerint amikor Jézus alámerült a Jordán vizében, valóban megnyílt az ég, leszállt Jézusra a Szentlélek, és az Atya szózata hangzott, így teljesen megnyilvánult a teljes Szentháromság. Azt a Szentírás elfelejtette említeni, hogy mindez egy repülő csészealjról történt, ellenben a festő a szavak mögé látott, és úgy festette le. A kérdés újra csak az: miért? Mit látott korábban, hogy ezt festette a képre?


 Earls D'Oltremond-ban, Belgiumban találtak egy ismeretlen művész által festett fa ládát, melyen Mózes látható a kőtáblával, az égbolton pedig több repülő tárgy tűnik fel. Ha valóban jártak idegenek abban a korban, az megmagyarázna néhány eseményt. A fejlett technológiájukkal például ketté tudták választani a Vörös tengert.

Korabeli UFO-ábrázolások a művészetben - videó
forrás:Fact or Fiction


Paolo Uccello festménye a 15. századból, Krisztus keresztre feszítése


A bal oldali festményt Paolo Uccello készítette és ” La Tebaide” a címe. A jobb oldalra kinagyított kép egy vörös csészealj alakot mutat Jézus közelében. A Firenzei Akadémián függesztették ki.

14. századi festmény Franciaországból, lebegő idegen tárgy az égen a bal oldalon.


Krisztus festmény Olaszországból. Lebegő tárgyak flottája az égen.


Úgy tűnik mintha lencse alakú felhőben lennének. A festmény a “The Miracle os snow”  ( A havazás csodája) címet viseli és Masolino Da Panicale festette. A kép Firenzében található a Santa Maria Maggiore templomban.


Ez a kép Máriát ábrázolja Jézus sírjánál. Ez annak az “ereklyetartó ládikáról”  való képsorozatnak az egyike, amely a palesztin szent sírból tartalmaz köveket.Keletkezése kb a 6-7 századra tehető. A vatikáni könyvtárba került elhelyezésre. Vegyük észre a kupola alakú tárgyat a sír felett. Ha ezt valaki építette akkor miért lebeg? Továbbá mi a tetején lévő kerek tárgy?


Ezek az illusztrációk Grey főhadnagy könyvéből valók. Ő egy expedíciót vezetett Észak- Ausztrália Kimberley tartományban található Glenelg folyó közelében található néhány barlangba. Ezekről úgy vélik, hogy az őslakosok ottléte előtt készülhettek. 


Barlang rajz ie. 6000-ből, Szahara, Észak-Afrika

(forrás:boon.hu - latogatok.hu - sirius-plejad.blogspot.hu -blog.xfree.hu)

- - - - - - - 

Ősi UFO Festmények - videó