2016. július 21., csütörtök

Trainerbees, a kenderméz feltalálójaEgy magát Nicolas Trainerbeesnek nevező francia méhész 2006 óta próbálja meg ötvözni a méhek iránti rajongását az orvosi marihuánával kapcsolatos tudásával. Ő az, aki sikeresen megtanította ezeket a szorgos rovarokat a kenderméz készítésére.


Ehhez először is rá kellett vennie őket, hogy ne virágporból, hanem gyümölcscukorból állítsák elő a mézüket, amely így egészen egyedülálló ízű lett. Ezután támadt az az ötlete, hogy a méheket a kannabiszgyanta begyűjtésére trenírozza. Ez 2013-ig tartott, de a sok fáradozás végül elnyerte jutalmát, mert az eredmények magukért beszéltek. 


A rovarok ténylegesen megtanulták begyűjteni a kendernövény gyantamirigyeinek váladékát, és így ügyesen hozzáadták a kannabinoidokat az általuk termelt mézhez. A méz THC- és CBD-tartalma kiemelkedő lett, gyógyhatása pedig felerősödött.

Nicolas Trainerbees - videó


„Már egy ideje tudtam a méhészeti termékek – például a méz, a propolisz, a virágpor, a méhviasz és a méhpempő – jótékony hatásairól, ahogy persze a kannabiszéról is – meséli Nicolas. 

"Minden, ami áthalad a méhek szervezetén, csak értékesebb lesz.” Mindeközben az állatkák pedig sem be nem tépnek, sem egészségkárosodást nem szenvednek. A méheknek ugyanis nincsen endokannabinoid rendszerük, és nem tudják feldolgozni a kannabinoidokat. A THC és a CBD semmilyen hatással sincs rájuk. „Számukra csak egy másfajta táplálékot jelent” – állítja Nicolas. 

A kannabiszméznek állítólag különleges virágaromája van. A termék egy krémes állagú, aranysárga méz, magas gyógyító potenciállal.
(forrás: ckmagazin.info)

Méhek és a Cannabis méz - videó