2017. november 3., péntek

A belső béke megteremtésének kulcsa



Amíg az ember nem lel rá a belső békéjére, nem is élhet teljes életet. A belső béke megteremtése fontos feladatunk az éltben. Ha nem tudod, hogyan is teremts meg magadban ezt az összhangot, elmondjuk, mik a kulcslépések!


A belső béke nagyszerű és magával ragadó állapot, melyre minden ember tudat alatt is törekedni próbál az élete minden egyes percében.

Nem véletlen, hogy a különféle meditációs videók olyan népszerűek, de többek között nyaralni is ezért megyünk rendszeresen. Ha valaki elérte a belső békéjét, akkor a világgal is jóban van, és erősnek, határozottnak érzi magát.

Egy olyan világot lát maga előtt, ahol minden lehetséges, és teljes értékű. De vajon nehéz megteremteni a belső békét, ha még nem uraljuk? Mik a lépések? Hogyan csináld? Erre kapsz most választ!

Fontos, hogy a belső béke magától jöjjön, nem lehet kierőszakolni. Ugyanakkor a belső béke könnyebben elérhető, ha ismered az eléréséhez szükséges kulcslépéseket.


Fókuszálj az erősségeidre

Fókuszálj arra, mi az, amiben jó vagy, mik a jó tulajdonságaid. Az ember akkor lesz igazán tisztában önmagával, ha számba veszi a jó tulajdonságait, azokat, amik előbbre viszik az életben. Ez azért is jó, mert a lelki leltározás során rá fogsz jönni, hogy egy ember pozitív tulajdonságai jóval erősebbek, mint a negatívak.

Ha arra fókuszálsz, amiben jó vagy, könnyen tovább tudod fejleszteni ezeket a tulajdonságokat, és segít önmagad elfogadásában, ha tudsz jót találni magadban.


Legyen egy hely, ami csak a tiéd

A belső béke nem tartható fenn a külső béke hiánya következtében. Külső békét pedig úgy tudunk teremteni magunknak, ha van egy hely, ahol csak mi vagyunk, ami csak a miénk, és senki másé.

Egy hely, ahol minden nap eltölthetünk egy kis időt, ahol senki sem zavarhat meg minket, és kizárja a külvilág zajait és minden olyan tényezőt, mely elvonná saját magunkról, és gondolatainkról a figyelmet.

Hagyd magad mögött a múltad

Az a lélek, ami a múltban él, valójában nem is él igazán. Ha görcsösen kapaszkodunk a múltba, akkor soha nem fogunk megtanulni a jelenben élni. Mindig keseregni, meg rágódni megtörtént dolgokon nem stílszerű.

El kell engedni a régmúlt dolgait, az ősi koloncokat, és a keresztjeinket levenni, majd ott hagyni az út szélén, és szabad lélekkel menni tovább.

Fogadd el, bocsásd meg

A boldog és békés élet kulcs az is, hogy képesek legyünk bizonyos, számunkra nem kedvező helyzetet elfogadni, és nem azon rágódni, hogy ez így történt.

A megtörtént dolgokon nem lehet változtatni, és nem azt kell gondolnunk, hogy a pohár félig üres, hanem azt, hogy félig teli van.

Érdemes megbocsájtani a sorsnak, és a környezetünkben élő embereknek, ha valami nem úgy alakul, vagy ártanak nekünk. Haraggal a szívünkben ugyanis nem lelünk belső békére.
(forrás: avilagtitkai.com)

Bagdi Bella: Béke legyen - videó