2017. november 25., szombat

Kopogó szellem, avagy Poltergeist - Poltergeist lökte fel a paranormális kutatót!



Poltergeist. Ez a kifejezés németül van, és tökéletesen le is írja, mi az: zajos szellem. Ez a fajta paranormális jelenség hányakat késztetett már arra, hogy mindenüket, otthonukat otthagyva az életükért meneküljenek.


És ami még félelmetesebb, hogy a kopogó-szellem jelenség teljesen hétköznapi dolog. Rengeteg abszolút nem hívő ember, teljesen normális körülmények között találkozott már vele. És rengeteg film is készült, úgyhogy, ha még nem is éltünk át ilyet, pontosan tudhatjuk, mire számítsunk.

A tudományos világ a kopogó szellemeket rosszindulatú, romboló, minimum gonoszkodó, és feltétlenül zajos, nem igazán jó szívvel várt egyedekként tartja számon, és nem véletlenül. Ezt a fajta paranormális jelenséget már a kora középkorban megfigyelték, és a tudósok (igen, erről még a tudósok is hajlandók tudomást venni) azon vitatkoznak, vajon mi is okozhatja. Jellemzőek a röpködő tárgyak, rossz szagok, hangos zajok, dübörgés, csapkodás hangjai, megmagyarázhatatlan elektromos jelenségek… és még hozzá esetleg megjelenő szellemek.


A független, és a megtörtént esetek elemzésén alapuló kutatás némi fényt vethet a jelenségre. Általános megegyezés szerint a kopogó szellem lehet (de csak lehet) nem tudatos pszichokinézis (azaz gondolattal tárgyak mozgatásának) eredménye.

A kutatások szerint a kopogtató szellemek áldozatainak nagy része 25 év alatti nő, akik nem is tudnak róla, hogy ők maguk okozzák a zűrzavart. Az ő érzelmi problémáik vetülnek ki, a harag, a félelem, a paranoia, és a skizofrénia. Rajtuk, ha pszichológus segít, a kopogtató szellem is hamarosan eltűnik.
Igen, a legtöbb ilyen jelenség instabil egyénekhez köthető, de nem mindegyik. Vannak olyanok is, melyek kísértetekhez kapcsolódnak. Ezekre aztán végképp nincs tudományos magyarázat.

A kopogó szellemek lehetnek veszélyesek, fizikai és szellemi értelemben is, és rendszerint nem helyhez kötődnek, hanem személyhez. Tehát nem elég esetleg elutazni, elköltözni.
(forrás:noiportal.hu)

Poltergeist lökte fel a paranormális kutatót!

Nemrég napvilágot látott egy olyan paranormális témákat feszegető videó, melyben lehet, hogy lencsevégre kapták a világ legerősebb bizonyítékát arra vonatkozóan, hogy van valami a halál után.

Sean Reynolds és Rebecca Palmer paranormális kutatók ugyanis nem csak átéltek valamit, de fel is vették azt.

Egy háromgyerekes anyukával találkoztak, akit a felvétel tanulsága szerint egy démon szállhatott meg.


Vagy legalábbis nagyon közel volt hozzá a démon, körülötte lebeghetett, ugyanis amikor Reynolds - az egyik kutató - megpróbált közelebb menni a nőhöz, hirtelen valami egy hatalmas elemi erővel lökte fel.

A férfi elmondta, hogy soha azelőtt nem élt még át hasonlót.

Érezte, mintha valaki előtte állt volna, és beleütközött, majd fellökte. Meglehetősen erős energiákat érzett maga körül.

A felvételt a New Mills Művészeti Színházban vették fel Manchesterben.

A felvételt rengetegen látták, és sok szakember szerint hiteles is lehet. Mindazonáltal mások szerint nem lehet elég egyértelműen eldönteni, mi löki pontosan hátra a paranormális kutatót, vagy hogy a jelenet nem-e szándékosan megrendezett.

(forrás: avilagtitkai.com)