2017. november 6., hétfő

Megható: megöleli megmentőit az oroszlán



Valahol Afrika szívében, Botswana közelében él egy nőstényoroszlán, akit lassan már egy egész világ név szerint ismer.



Sirga, ahogy megmentői elnevezték, születése után nem sokkal magára maradt, mert anyja ellökte magától. Minden bizonnyal el is pusztul, ha nincs Valentin Gruener és Mikkel Legarth.




A két tudós évek óta Botswanában dolgozik azért, hogy megmentsék a veszélyeztetett oroszlánokat, de legalábbis javítsanak az állatok helyzetén.




Nem csoda, hogy képtelenek voltak sorsára hagyni az elárvult oroszlánkölyköt. Nevelni kezdték és az évek során különleges, bensőséges kapcsolatot alakítottak ki vele.


A biológusok elmondták, soha nem akarták, hogy Sirgából olyan oroszlán legyen, amilyenekkel az állatkertekben találkozni. Azt akarták, hogy egy nap magáról is gondoskodni tudjon majd, épp ezért az oroszlánkölyök Mikkelen és Valentinon kívül még soha senki mással nem érintkezett az emberek közül.




Sirga mostanra felnőtt: egyedül vadászik, vándorol és van, hogy egész hónapokra eltűnik. Még nem szakadt el teljesen emberi falkájától, ezt bizonyítja, hogy hosszú idő után is újra és újra visszatér, de megmentői szerint hamarosan készen áll majd rá, hogy saját falkát alapítson.

(forrás: erdekesvilag.hu)