2017. november 13., hétfő

A harmadik szem megnyitása



Közkedvelt téma spirituális körökben, a harmadik szem megnyitása, sok tévedéssel és feltételezésekkel találkozhatunk ezzel kapcsolatban. Nézzük most a helyes megközelítést.
A harmadik szemünk nem fizikai anyagi szem, mégis a fizikai testünkön keresztül férhetünk hozzá a legkönnyebben, és ezen keresztül tudunk vele dolgozni.
Csakraszinten értelmezve könnyebb megérteni ezt és azt is, hogy valamilyen szinten mindannyiunknak működik a harmadik szeme és a harmadik szem csakrája, ha ez nem így volna, az már egy halálközeli állapotot feltételezne. Működése általában esetleges, vagy nem tudatos egyáltalán. 


Amikor nincs meg a megfelelő csakraharmónia, akkor akármit és akárhogyan is látunk a harmadik szemünkkel, nem lehetséges annak értelmes, mások számára is egyértelmű kommunikálása.
Legtöbben az aura különböző rétegeit látjuk meg, súlyos betegségek fekete foltjait, vagy erős gyulladásos betegségek és intenzív érzelmek vörös árnyalatú színeit. Legtöbb esetben amit látunk az nem az egész, nem az összes, és különbséget tehetünk arról, hogy mi vagyunk képesek csak azt meglátni, vagy valóban az a legjellemzőbb szín az illető energiaterében.

Harmadik szemünk megnyitására többféle módszert alkalmazhatunk, mindegyikhez nélkülözhetetlen egyfajta magas tudatú, emelkedett energetika, ami a megfelelő erkölcsi és tudati alapot képezi ahhoz, hogy elménk sérülés nélkül elbírja és feldolgozza azt amit látunk és ahogyan látjuk. Ez az energetika automatikusan megtörténik, ha folyamatosan dolgozunk a fő energiavezetékeinken és csakráinkon,
A manapság igen népszerű harmadik szem nyitogató kurzusok résztvevői azért nem mennek semmire a megszerzett információval, mert a valóságos megnyilvánulása türelmet, gyakorlást, tiszta szándékot feltételez, amit nem lehet megszerezni egyetlen alkalom alatt.

Valójában nem érdemes kifejezetten erre törekedni, mert a szándék ami erre viszi a legtöbb embert, -ha nincsenek is tudatában róla- azon alapszik, hogy különlegesek szeretnének lenni mások szemében, vagy olyan dolgokra kíváncsiak, amikhez semmi közük.
Ha végiggondoljuk a fent leírtakat, nem bölcs dolog nekiugrani a harmadik szem megnyitásának, mert a legjobb esetben is felesleges, a legrosszabban ártalmas lehet mindkét fél számára. Ha energetikai önmunkánkkal, jógával, meditációval elértünk egy bizonyos energetikai szintet, a látás automatikusan megtörténik és ekkor már készek leszünk befogadni, értelmezni és amennyiben szükséges kezdeni ezzel bármit, arra is.

Mindannyian egyéni energetikai rendszerrel születtünk meg, ez alapján ugyanaz a harmadik szem nyitó gyakorlat nem lehet jó ugyanabban az időben sok ember számára, mert nem egyforma az energetikai rendszerünk. Ami az egyik embert emeli és gyógyítja egy másik ember számára hosszan gyakorolva súlyos állapotokat is előidézhet. Például egy vata túlsúllyal rendelkező ember számára végzetesek is lehetnek a hosszú távon folytatott statikus fordított testhelyzetek, amelyek a fej területére tolják az energiát, mert túlműködést idézhet elő, melynek tünetei a hirtelen fogyás, átmeneti zavart elmeállapot, spirituális-egósodás, felsőbbrendűség érzet, hallucinációk, tévképzetek, étvágytalanság, felgyorsult anyagcsere, hidegrázás fázás, álmatlanság.

Józanul gondolkodva be kell látnunk, hogy a harmadik szemmel önmagában nem előnyös kiemelten foglalkozni, mert energetikai rendszerünk főbb aspektusaival harmóniában, illetve egyéni energetikánk figyelembe vételével érhetünk el egészséges, tartós eredményeket.
(forrás: idoesviz.blogspot.hu)