2018. október 24., szerda

Az Om-módszerre esküszik egy apa, ha nyugtatni kell a babát



Ha már te is túl vagy pár "babanyugtatási" kudarcon, akkor biztos lenyűgöz majd az Om-módszert alkalmazó apuka villámgyors sikere, akinek a videója már bejárta az egész világot.

fotó:newsleakcentre.com

Daniel Eisenmann, motivációs előadó és frissensült apuka trükkje egyszerű, de nagyszerű. Ahogy azt videójában is bemutatta, lánya, Divina sírása gyakorlatilag pillanatok alatt abbamarad.

Nem csoda, hogy a felvételt már több mint hárommillióan látták alig pár hónap leforgása alatt. Eisenmann az Om kántálás technikáját vetette be Divina lenyugtatására, melynek lényege a hang és a rezgés együttes, babára gyakorolt hatása. A buddhizmusban a kántálás a tudat meditációra történő felkészítésének hagyományos módja, így nem véletlen, hogy a másodpercekkel korábban még ordító baba egy egészen más, békésebb állapotba kerül.


Az Om az egyik legerősebbnek tartott mantra, szanszkrit eredetű szó és a buddhisták szerint az életnek azt a szikráját jelenti, ami a fizikai életbe zárt isteni rész. Szakértők szerint ráadásul az sem mindegy, hogy ejtjük ki az Om szót, hisz minden mód másként hat az aurára.

A hinduizmus hagyományában is az "Aum" a legfontosabb alap- vagy gyökérmantra, de nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében is, mivel - a hagyomány szerint - ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, és erősíti az elmélyülést. Ezen a módon, a megfelelő légzésirányítással és az "Om" használatával különböző transzállapotok érhetőek el.

Ha legközelebb semmi nem segít megnyugtatni a kisbabát, érdemes lehet ezt is kipróbálni!
(forrás: babaszoba.hu)

videó -Forrás:Daniel Eisenman