2018. október 4., csütörtök

Minden kórral végez az elme



A pozitív gondolkodás csodákat tesz az emberi testtel. Gyógyíthatatlannak tartott betegek sokasága épült fel gyógyszeres kezelés nélkül, csupán a hitnek köszönhetően. Az elme erősebb a medicinánál – vallja dr. Lissa Rankin nőgyógyász, a téma világhírű kutatója.


A szellem mindenen segít, a legsúlyosabb betegek is meggyógyulnak, ha hisznek, mert az elme erősebb a medicinánál – állítja dr. Lissa Rankin, aki legújabb könyvében csodás gyógyulások sorával illusztrálva bizonygatja, hogy az egészséges, pozitív gondolkodás minden betegségen segít. Még negatív példák is bizonyítják ezt. A neves nőgyógyász részese volt egy kutatásnak, amelynek résztvevőit kemoterápiának hitt, közönséges infúziós kezelésben részesítették, egyharmaduk ennek ellenére elvesztette a haját.

Az elme a medicina ­fö­lött (Mind over medicine) című könyvében Rankin doktornő több száz tanulmánnyal támasztja alá elméletét, mely szerint a szellem igenis gyógyítja a testet. Kutatásai során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyógyszerezés nélküli gyógyulás nem csupán a páciens közérzetének javulásában nyilvánul meg, az objektív, klinikai kórkép is jelentősen javul.


– Az elméletemet leg­elszántabban visszautasító orvosok is kénytelenek voltak a vizsgálatok után beismerni, hogy a pácienseim annak ellenére is tényleg meggyógyultak, hogy a tudományos logika szerint nem lett volna lehetséges. Ilyen esetekkel szembesülve valóban át kell értékelnünk mindent, amit a modern gyógyászatról tanultunk, és fel kell tennünk magunkban a kérdést: mi a testünk titka? Mi van akkor, ha saját magunkat szabotáljuk tagadva azt, hogy a test természetében az a normális, hogy mindent az agy irányít, és ha kell, gyógyít? Jó példa erre annak a rákos nőnek az esete, akit ­sugárterá­piával kezeltek és teljesen meggyógyult, aztán kiderült, hogy a sugárterápiát adagoló szerkezet hibás volt.

Csupán az történt: a nő hitt abban, hogy kezelik, és rendbe jött – írja a doktornő. Az elme erejét azonban számos más „csoda” is bizonyítja. Nyakát törte egy nő, akivel a kórházban közölték, hogy csak a műtét mentheti meg az életét. A ­pá­ciens azonban visszautasította, azt mondta, tudja, hogy anélkül is meggyógyul, és hazavitette magát a kórházból.

Egy hónappal később már futott. Teljesen lebénult férfi elutazott Lourdes-ba, ivott a gyógyvízből és saját lábán tért haza. Egy női páciens szervezetében utolsó stádiumban fedezték fel a rákos daganatot, mégis azt állította, nem lesz semmi baj, meggyógyul. Ennek már tíz éve, a nő él és egészséges. Sohasem kezelték. – Ilyen esetekkel szembesülve fel kellett tennem magamnak a kérdést: tényleg létezik olyan, hogy öngyógyulás?


Mi más történhetett volna ezekkel az emberekkel? Elvégre a konvencionális gyógyászatban hasonló „csodákról” nem tanultunk – olvasható Lissa Rankin könyvében, amelyet azzal a nem titkolt szándékkal írt, hogy arra serkentse olvasóit: betegség esetén ne gyógyszerekért fussanak okvetlenül.

A doktornő sok éven át dolgozott gyakorló orvosként, míg rádöbbent: az igazán beteg pácienseket képtelenség teljesen kikezelni, s ettől a tudattól frusztráltan, valósággal sokkolva hagyott fel a gyógyászattal. – Azt mondják, amikor az életed szétesik, vagy te nősz fölébe, vagy pedig benned nő valami rossz. Szerencsém volt: az utolsó pillanatban túllépve a negatív gondolatokon eldöntöttem, hogy én növök a bajaim fölébe.

 Lissa Rankin - videó


Dr. Lissa Rankin felhagyott a konvencionális gyógyászattal, s most saját iskolájában az életre tanítja az ­embe­reket, s azt próbálja tudatosítani pácienseiben, hogy egészségügyi bajaikon maguk segíthetnek egyszerűen azzal, hogy megtanulnak derűlátóan gondolkodni. – Mellesleg ennek a fordítottja is érvényes: könnyen megbetegedhet az ember úgy is, hogy a szervezetét semmi sem támadja meg, de ő negatívan gondolkodik – üzeni könyvében a doktornő.
(forrás: borsonline.hu)


Lissa Rankin: GYÓGYULÁS GYÓGYSZEREK NÉLKÜL - videó
forrás:Édesvíz Kiadó