2018. október 27., szombat

Peking kísértetjárta háza



A csodálatos háromemeletes barokk stílusú ház igen ismert látványosság Pekingben. A birtokot és a rajta fekvő kúriát sok millió dollárért árulják, azonban senkinek sem kell. Hogy miért nem? Mert mindenki retteg a haláltól és a kísértetektől.


A helyi legenda szerint a nagyszerű házat a Qing császári család építette a brit lakosoknak. 1949-ben egy magas rangú politikus élt a házban, de alig volt otthon, így felesége magányában felakasztotta magát. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy zavarodott lelke a mai napig kísért a hatalmas házban. Ráadásul éjszakánként furcsa zajokat is lehet hallani.

A kínaiak annyira félnek a háztól, hogy senki sem hajlandó pénzt fizetni érte, hiába van Peking legnívósabb környékén. A hatalmas kúriát azonban nem lehet lebontani sem, hiszen történelmi jelentősége van.
Már 1970-ben is azt gondolták, hogy kísértetek járnak benne. Egy férfi számolt be arról, hogy gyerekként játszottak bújócskát a ház környékén, azonban senki sem mert egyedül bemenni az épületbe. Még a vörös hadsereg tagjai sem szívesen töltötték ott az éjszakát.

Renoválni is tervezik az épületet, azonban emiatt is sokan aggódnak, hiszen évtizedekkel ezelőtt pár munkás is eltűnt a ház környékéről. A felújítás azonban sokba kerülne, és úgy nem is érné meg, hogyha senki sem vásárolná meg a házat.
A kúriával kapcsolatos erős ellenérzések is megmutatják, hogy a kínaiak mennyire félnek a haláltól. Hajlamosak minden halállal kapcsolatos dolgot elkerülni. Például, hogyha egy ház a négyes szám alatt áll, akkor annak kisebb az értéke, hiszen a négyes kínaiul hasonlóan hangzik a halál szóhoz.

(forrás: http://paranormal.hu)

 videó forrás:The Ghost Watch