2018. október 22., hétfő

Igaz és mély életlecke Sophia Lorentől



“Szegény családban nőttem fel, de talpraesett gyerek voltam” – vallja Sophia Loren! Íme, a színésznő által megfogalmazott legfontosabb élettanulságok!


Sophia Lorent bizonyára senkinek sem kell bemutatni. A világhírű színésznő 1934. szeptember 20-án a római Regina Margherita Klinikán született, Sofia Scicolone néven. Tizennégy év múlva egyértelműen a szépségversenyek kedvenc modelljévé válik, majd minden vágya az volt, hogy színésznő lehessen.

Végül ez sikerült is, hiszen Sophia Loren tehetségével és gyönyörűségével meghódította az amerikai filmipart, és Oscar-díjat is nyert.

Most következzenek tőle a legfontosabb élettapasztalatok!

1. Ahhoz, hogy valamiben sikeres légy, nagyon kell bíznod önmagadban. Sokszor a tehetségtelenebb emberek többre viszik, mint a tehetségesek, mert van önbizalmuk.

2. Létezik a fiatalság kútja: ott van a fejedben, ott van a tehetségedben, a kreativitásodban, amely boldoggá teszi a saját és a családod életét. Ha megtanulsz élni ezzel az adottsággal, akkor örökké fiatal leszel.


3. Semmi sem teszi a nőt szebbé, mint a nő azon meggyőződése, hogy ő igazán szép.

4. A szexuális kisugárzásod a következő arányok szerint oszlik meg: 50 százalék szól arról, amit te gondolsz magadról, és 50 százalék, amit mások gondolnak rólad.

5. Olyan emberek társaságát keresd, akiket szeretsz, akikkel el tudsz kellemesen beszélgetni mindenről, akiktől tanulhatsz.

6. Egy nő szoknyájának olyannak kell lennie, mint szögesdrótból készült kerítésnek: úgy kell elérnie a célját, hogy a látást nem akadályozza.

7. Az élet teljességének megéléséért a hibáinkkal fizetünk.

8. Ha változtattál az életeden, ne nézz többé vissza, mert az őrületbe kergeted magad. A múlt már nem létezik, nem tudsz változtatni rajta.

9. Ha még sosem sírtál, nem lehetnek szépek a szemeid.


10. Mindig pozitív megközelítésből szemléletem a dolgokat, és most is így teszek. Mindig sikerült megoldanom a problémákat az életemben, és tovább tudtam lépni, bármi is történt.

11. Sosem próbáltam meg elszaladni a problémáktól, mindig képes voltam szembenézni a múltammal. Minden nehézség, amit átélsz, alakítja a karakteredet, személyiségedet.

12. Mikor anyává válsz, többé nem lehetsz gondolatban egyedül. Egyszer magadra, majd a gyerekedre kell gondolnod.

13. Nem a szépség határozza meg azt, hogy kit szeretünk, hanem a szeretet alapján lehet megmondani, hogy ki szép.

14. Egy pesszimista ember látásmódja azért képes hatással lenni, mert a depresszív hangulata képes átterjedni másokra.

15. Az igazi szépség az, ami sugárzik a belsődből és a szemeidben. Nincs köze annak a testiséghez.

(forrás:http://filantropikum.com)

Sophia Loren - videó
forrás:MISTER CHANGE