2018. október 16., kedd

Egy kislány visszaemlékezik arra, hogy elgázolta a vonat


Részlet az Élet a születés előtt című könyvből.

Kathleen, az ötéves Nicola édesanyja, meg van győződve arról, hogy gyermeke már korábban is élt. Nicola két éves kora óta beszél korábbi életéről, a nyugat-yorkshire-i falucskában. Haworth-ban, amely a Bronte-nővérek, Charlotte, Emily és Anne híres szülőhelye, és ahol Emily regénye, az Üvöltő szelek is játszódik.


A különös történet úgy kezdődött, hogy Nicola kapott egy földön huzigálható játékkutyát a második születésnapjára. A kislány rettentő izgatottan így szólt az édesanyjához: – Muffnak fogom hívni, úgy mint a régi kutyámat. – Kathleen csak nevetett; azt hitte, hogy pusztán a kislány túlfűtött képzeletéről van szó. Volt ugyan korábban kutyájuk, de azt nem Muffnak hívták. Kathleen úgy tett, mintha hinne a kislánynak, és egyetértett vele abban, hogy a Muff név kiválóan megfelel a kis játékkutyának.

Ahogy múltak a napok Kathleen arra lett figyelmes, hogy a kislány egyre több időt tölt Muff-fal és olyan eseményekről, élményekről faggatja a játékkutyát, amelyeket közösen éltek át a múltban. Egy nap a kislány egy különös kérdést tett fel az édesanyjának: -Most miért vagyok kislány, mami? Miért nem fiú vagyok, mint régen?


Amikor Kathleen megkérdezte tőle, hogy ezt hogy érti, Nicola így válaszolt: -Amikor Mrs. Benson volt a mamám, kisfiú voltam és mindig Muff-fal játszottam. -Kathleen értetlenül állt a kislány megjegyzése előtt, különösképpen a Mrs. Bensonra történt utalást nem értette. Nicola egyetlen Mrs. Benson nevű személyt sem ismert, és a család egyetlen ismerősét sem hívták így. Ahogy Nicola egyre gyakrabban beszélt arról, hogy mi mindent tett “azelőtt”, Kathleen kénytelen volt odafigyelni, mit is mond Nicola, már csak azért is, mert kislánya a legkisebb mértékben sem változtatott a történeten. Nicola ragaszkodott ahhoz, hogy valaha kisfiú volt és, bár keresztnevére nem tudott visszaemlékezni, az tudta, hogy a vezetékneve Benson volt, édesanyját pedig Mrs. Benson néven ismerték. Keresztneve pedig Elspeth vagy talán Elsie volt. Biztos volt abban is, hogy Haworth közelében élt, volt két lánytestvére és persze egy Muff névre hallgató kiskutyája. Arra is emlékezett, hogy édesapja, Mr. Benson, a vasútnál dolgozott, és egy kis házban éltek a sínek mellett.

Nicola arról is beszélt Kathleennek, hogy a másik anyukája mindig azt mondta neki, nem szabad a sínek közelében játszania. -De én nem hallgattam rá, és mindig lementünk a sínekhez Muff-fal és a barátommal. A síneknél játszottunk Muff-fal és a barátommal, amikor láttam, hogy egy férfi közeledik és egy lámpát lóbál a kezében. Azután jött gyorsan a vonat és elgázolt. -Amikor Kathleen megkérdezte, hogy mi történt ezután, a kislány így válaszolt: -Kórházba vittek. Mindenki azt kérdezte tőlem, hogy jól vagyok-e, de nem tudtam se járni, se beszélni, így aztán nem válaszoltam.
-És azután mi történt? – kérdezte Kathleen.
-Elaludtam és meghaltam. Láttam Istent a mennyországban, mielőtt megszülettem volna. De igazából nem haltam meg – folytatta Nicola. -Helyette idejöttem hozzád és te lettél az anyukám. – Amikor arról kérdezték, hogy Isten, hogy nézett ki, Nicola így felelt: -Nem is tudom, hogy mondjam el. Igazán szép volt, de már nem emlékszem milyen ruhát viselt. Hidd el, sokkal szebb, mint a képeken – bizonygatta a kislány lelkesen az édesanyjának.
(forrás: http://tulvilagrakeszulok.hu)

Kapcsolódó videó
Egy reinkarnáció emlékei
 
 
Norma Macaulay, az egyedülálló kétgyermekes anya kisebbik fia, az ötéves Cameron, évek óta az előző életéről mesél mindenkinek. Gus Taylor pedig kiskora óta azt vallja, hogy ő a nagyapja reinkarnációja. A kisfiú ugyanis fényképeket ismer fel, és olyan élményeket mesél el, amelyekről sehonnan sem tudhat. Ráadásul mindkét fiú azt állítja, hogy egy lyukon át jöttek ebbe a világba.

A kisfiú, aki emlékszik előző életére:
https://dszilvia.blogspot.com/2014/08/a-kisfiu-aki-emlekszik-elozo-eletere.html