2018. október 21., vasárnap

Isten arra kérte egyik angyalát, hogy menjen le a Földre és hozza el a legértékesebb dolgot! Szerinted mivel tért vissza az angyal?



 Egy ősi történet szerint egyszer Isten így szól egyik angyalához: “Menj le a Földre, és hozd el nekem a legértékesebb dolgot, amit ott találsz!”


Az angyal megérkezve a Földre, hegyeken, pusztákon, folyókon völgyeken vágott át, keresve a legértékesebb dolgot. Évekig keresgélt, miközben egy nap az angyal egy csatamezőre érkezett, ahol egy hazáját védő katona a haláltusáját vívta. Az angyal a katona véréből gyűjtött egy cseppet, és ezzel tért vissza Istenhez.

“Uram, ez a legdrágább és legértékesebb dolog a világon” – mondta.

“Valóban drága az elesett katona vére, de nem ez a legértékesebb dolog a világon” – válaszolt a Teremtő.

Az angyal így kénytelen volt tovább keresni a legértékesebb dolgot.

Egy napon egy haldokló ápolónőre bukkant, aki a betegek ápolása közben fertőződött meg a halálos vírussal. Mikor a nő meghalt és kilehelte a lelkét, az angyal megragadta azt, gondosan eltette, és felvitte az Úr színe elé.

Isten viszont ezt sem fogadta el a legértékesebb dolognak, ami a világon csak létezhet, így az angyal ismét a Földön találta magát. Nagyon sokáig kutatott, keresett, míg egy este, egy erdőben lévő házikóhoz ért. Egyik pillanatban az angyal egy ijesztő, szörnyű emberre lett figyelmes, aki egy hatalmas bárddal közeledett a házhoz, mert meg akarta ölni annak lakóját.

A bűnöző benézett az ablakon, amelyen fény szűrődött ki. Azt látta, amint az ellensége felesége lefekteti a gyereküket, és imádkozni tanítja, hogy köszönje meg Istennek, mindazt amit adott neki az életében. A gyilkos szándékkal érkező férfi elfelejtette, hogy miért jött. Eszébe jutott, ahogyan az édesanyja fektette le gyerekkorában, és tanította meg Istenhez imádkozni. Szíve megolvadt, és egy könnycsepp gurult végig arcán. Ezt a könnycseppet csípte el az angyal, és boldogan sietett Istenhez.

“Azt gondolom, megtaláltam a legértékesebb dolgot a világon” – mutatta a könnycseppet az angyal.

“Így van, ez a legdrágább dolog a világon, megtaláltad” – mosolygott Isten, majd hozzátette: “Ez a bűnbánat könnycseppje, amely megnyitja az Egek kapuját.”

(forrás:filantropikum.com)

Mennyei szférák zene - videó
forrás:lalkadala