2017. január 17., kedd

Hogyan tudsz hatni az emberekre



Talán nem tetszik, ahogy a dolgok történnek. Talán nem értesz egyet azokkal, akik látszólag boldogságodat uralják.

De íme az élet nagy titka…

Sokkal nagyobb a befolyásod, mint azt gondolnád.


Ezt a befolyást nevezte Gandhi az igazság erejének, a szeretet erejének, a lélek erejének.

Benned rejlik az erő, hogy elővarázsold az igazságot, a legjobbat hozd ki másokból.

Benned rejlik az erő, hogy hass az emberek szívére és elméjére azzal, hogy másként tekintesz rájuk, másként figyeled őket.

A Nobel-díjas fizikus, Max Planck mondta:

Amikor elkezdesz másként tekinteni a dolgokra, a megfigyelt dolgok megváltoznak.


A tudósok rájöttek, ha egy tanár egyszerűen annyit mond egy diáknak, hogy okos, annak a diáknak az IQ-ja megnő, és megfelel a tanár elvárásának.

Ha a legjobbat várjuk az emberektől, a legjobbat hozzuk ki belőlük. De ez fordítva is igaz. Ha a legrosszabbat látjuk valakiben, azzal a legrosszabbat hozzuk ki belőle.

Tudatosságodnak olyan ereje van, hogy a legjobbat vagy legrosszabbat tudod kihozni bárkiből, akit megfigyelsz, akár nagy távolságból is.

Barátainkból, családunkból, gyermekeinkből, munkatársainkból, rendőrségünkből, de akár az elnökeinkből is.

Hatalmunkban áll bárkinek a szívére és elméjére hatni, egyszerűen azzal, hogy saját szívünket és elménket megváltoztatjuk az irányukban.

Mindannyiunkban ott van a sötétség. De ott van a fény is. És minden pillanatban újra és újra eldönthetjük, hogy a sötétség vagy a világosság uralja tudatosságunkat.

Ha vallasz valamit valaki mellett, a megfigyelésed erejével azt megerősíted benne. Ha a legrosszabbat keresed valakiben, amikor elmédben elítéled, amikor elutasítod, hogy a legjobbat lásd meg benne, a legrosszabb fajta spirituális sértést követed el, mert azt vallod, hogy képtelen a világosságot választani. A benne rejlő sötétség mellett teszel tanúvallomást, és annak hatalmát erősíted szívük és elméjük felett.

Ha már álltál szemben haragos tömeggel, haragos rendőrrel, haragos szeretővel, akkor érezted a másik veled szembeni megvetésének pusztító erejét. Ne engedd át magad az ilyen látásmódnak! Lásd meg a világosságot másokban!

A cáfolhatatlan isteni szikra ott ragyog örökké minden férfi, nő és gyerek szívében, csak arra vár, hogy előhívják. Ha valakiben az isteni szikrához folyamodsz, erőt adsz neki, hogy beragyogja tudatosságát.

Isteni bizonyosságod ereje előhívja az igazságot mások elméjében, előhívja a szeretetet a szívükben. Lelkük báját és szépségét hívja elő. Az isteni bizonyosság az erőszakmentesség legerőteljesebb formája, mert magának az erőszaknak a forrását gyógyítja, ellenségből barátot csinál, akkor is, ha azt hitted, hogy szánalmasak és rosszak.

Azon a helyen, ahol nem látsz fényt, gyújts fényt te magad.

Hívd elő az isteni szikrát magadból, és engedd, hogy megjelenjen azokban, akik ellened vannak. Szíved isteni szikrája tudatosságod lángoló fényén keresztül kigyúl másokban.

Tégy tanúvallomást emellett. Erősítsd. Ragaszkodj hozzá. A bennem lévő igazság benned is megidézi az igazságot, mert én csak amellett tanúskodom. Csak azt vagyok hajlandó látni, csak ez az, amit vallani fogok.

Mert ha elítéllek, azzal magamat ítélem el, és mi ugyanazok vagyunk. Ezért ragaszkodom ahhoz, hogy igaznak, jónak, bölcsnek és kedvesnek lássalak.

Ennek így kell lennie, mert mindannyian ezt szeretnénk látni.

(forrás:rejtelyekszigete.com)