2017. január 30., hétfő

Ilyen az élet egy vadlúddal – nem hajlandó elhagyni megmentőjét a ragaszkodó madár


Mike Jivanjee két évvel ezelőtt magához vett egy vadlúd fiókát, aki olyannyira ragaszkodik megmentőjéhez, hogy mindenhová vele tart és nem hajlandó visszatérni a természetbe.


A Kyle-nak elnevezett kanadai ludat egy oregoni tónál találta a férfi. Az akkor még csak aprócska fióka magára maradt és hangosan csipogva próbált kijutni a vízből. A tavon csónakázó Mike Jivanjee meglátta a kétségbeesett kisludat és kiemelte a tóból. A férfi hazavitte magával a gyenge kismadarat és nagy odafigyeléssel gondozta.


Mike úgy gondolta, hogy amint Kyle kellőképpen megerősödik, és képes lesz egyedül boldogulni, akkor szabadon engedi. A lúd azonban nem akart visszatérni a természetbe, inkább megmentőjével maradt. A férfi több alkalommal is megpróbálta elengedni a madarat, aki azonban nem volt hajlandó csatlakozni a fajtársaihoz.


Mike azt gondolta, hogyha elég messzire elviszi tollas barátját akkor az megoldás lehet, ám tévedett: hiába vitte el a madarat kilométerekre az otthonától, mire hazament Kyle már otthon várta őt. Ekkor eldöntötte, hogy nem próbálja meg többé elengedni ragaszkodó barátját, aki immár két éve tapodtat sem mozdul mellőle, szinte mindenhova elkíséri.
(forrás: erdekesvilag.hu)