2017. január 31., kedd

Tesla időutazási kísérlete során ugyanabban a pillanatban látta a múltat, jelent és a jövőtTesla úgy tűnik, hogy az időutazás megszállottja volt. Egy időgépen dolgozott, ami állítólag sikerült is neki és azt mondta, hogy “Ugyanabban az időben láttam a múltat, jelent és a jövőt.”


Az elképzelés, hogy az ember képes utazni az időben, milliók fantáziáját mozgatta meg szerte a világon. Ha visszatekintünk a történelemben, akkor számos szöveget találhatunk, melyek az időutazás bizonyítékaként is értelmezhetők.

Amikor Albert Einstein 1905-ben publikálta relativitáselméletét, felbolydult a tudományos közösség, megnyitva az utat sok egyéb kérdés előtt, mint amilyen például az időutazás lehetősége.

Erich von Däniken szerint még a Bibliában is található bizonyíték az időutazásra.

“A Bibliában Jeremiás próféta együtt üldögélt néhány barátjával, és volt ott egy fiatal fiú. Úgy hívták Abimélek, és Jeremiás azt mondta neki, hogy ‘Menj ki Jeruzsálemből, van egy domb, és gyűjts nekünk néhány fügét.’ A fiú kiment, és összegyűjtötte a friss fügéket. Hirtelen Abimélek zajt hallott és szelet a levegőben, majd elvesztete az eszméletét, elsötétült minden. Egy idő után újra felébredt és látta, hogy majdnem este van. Amikor visszafutott a társasághoz, a város tele volt furcsa katonákkal. És azt mondja: ‘Mi folyik itt? Hol van Jeremiás és a többiek?’ Egy idős férfi pedig azt mondta, ‘Ez 62 évvel ezelőtt volt.’ Ez egy időutazás történet, ami a Bibliában van leírva.“

Ha megnézzük a Mahábhárátát, amely időszámításunk előtt a nyolcadik században keletkezett, Raivata királyról ír, aki a mennyekbe utazott, hogy találkozzon a teremtő Brahma istennel, de csak több száz évvel később tért vissza a Földre.

Japánban az Urashima Taro legenda egy halász történetét írja le, aki a tenger védelmező istenét, Ryūjin-t látogatja meg víz alatti palotájában, ami csupán három napnak tűnt. Amikor visszatért halászfalujába, 300 évvel később találta magát ahhoz képest, mint amikor elment.

Talán az összes ilyen “mítoszt” nagy gondolkodók ihlették, akik megpróbáltak rájönni az időutazás módjára.

Nem is olyan régen a Queensland Egyetem ausztrál tudósainak egy csoportja szimulálta, hogy az időben utazó fotonok hogyan viselkedhetnek jelezve, hogy legalábbis kvantum szinten az időparadoxon – ami azt mondja, hogy az időutazás lehetetlen – mégis megoldható. A kutatók fotonokat (egyedi fény részecskék) használtak azt szimulálva, hogy a kvantum részecskék a múltba utaznak. A részecskék viselkedésének tanulmányozását követően a kutatók feltárták a mai fizika lehetséges szabálytalan aspektusait.


Úgy tűnik azonban, hogy Nikola Tesla is dolgozott az időutazás megoldásán már jóval azelőtt, hogy a modern tudomány elhitte, hogy az lehetséges.

A beszámolók szerint Tesla 1895-ben egy megdöbbentő felfedezést tett arra utalva, hogy a tér és az idő mágneses mezőkkel befolyásolható. Feltételezhetően ez a gondolat – hogy az ember megváltoztathatja az időt és a teret mágneses mezőkkel – vezetett számos kísérlethez, amely állítólag létrehozta a hírhedt Philadelphia projektet, amit sokan csak egy beugratásnak tartanak.

Úgy tartják, hogy Tesla az időutazás elképzelésén dolgozott, miközben lenyűgöző eredményekre jutott. Mágneses mezőket használva Tesla úgy találta, hogy a téridő akadály megváltoztatható, és egy “trójai faló” létrehozásával hozzáférhető, ami végeredményben egy másik időhöz vezet.

Ugyanakkor még mindig nem világos, hogy Teslának valóban sikerült-e elérnie az időutazást, mert nincsenek dokumentumok, melyek bizonyítanák vagy cáfolnák, hogy megtörtént.

Az egyetlen dolog, amit tudunk, hogy beszámolók szerint 1895-ben egy szemtanú Teslát egy kis kávézóban találta, aki remegett és zavarodott volt. Az asszisztense azt állította, hogy Teslát majdnem áramütés érte egy olyan géptől, amellyel megpróbálta megoldani az időutazás rejtélyét.

Halála közeledtével Tesla azt állította, hogy egy teljesen más idő és tér ablakban találta magát, ahol egyszerre látta a múltat, a jelent és a jövőt, miközben a mesterségesen létrehozott mágneses mezőn belül tartózkodott.

Sajnos nincsenek rendelkezésre álló dokumentumok, melyek alátámasztanák ezt az állítását. Azonban ha Tesla megpróbálta elérni az időutazást, biztosan nem ő volt az egyetlen tudós, aki ezzel kísérletezett.

Az alábbi videóban Al Bielek beszél Tesla időutazási kísérleteiről. Bielek állítása szerint a Philadelphia kísérlet egyik túlélője volt.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)


Kapcsolódó írás:

A Montauk Projekt - Philadelphia kísérlet