2017. január 2., hétfő

Színterápia - Egy másik elfojtott orvosi technológiaMinden színnek megvan a maga egyedi frekvenciája, hullámhossza, és sokan úgy gondolják, hogy a színek erőteljes gyógyító eszközök, melyeknek ígéretes az orvosi alkalmazása. Manapság azonban igen kevesen használják a színes fény potenciálját, és nagy valószínűséggel a hétköznapi orvosok sem igazán ismerik a színterápia lehetőségeit. Nem volt azonban mindig ez a helyzet.


A színterápia technológiát, a spektrokrómot 1923-ban fejlesztették ki, és több mint 20 éven át használták például az Egyesült Államokban. Lehettek további fejlesztések a színterápia területén, de soha nem fogjuk megtudni, hogy vajon áltudománynak ítélte és ezért irtotta ki a szövetségi kormány, amikor törvényen kívül helyezte. Ezt követően elkobozták, majd megsemmisítették az összes magántulajdonban lévő gépet az Amerikai Szövetségi Marsall felügyelete alatt. Megalkotója, Dinshah P. Gadiali ellen szövetségi vádiratot adtak ki, és elrendelték valamennyi kutatási anyagának megsemmisítését, így vetve véget élete munkájának, és a jövőbeni fényterápiás kutatásnak.


Fényterápia a mai világban

Valójában van egy elfogadott orvosi kezelés, az úgynevezett fényterápia, amely a fényhullámokat hasznosítja a betegek közérzetének javítására. A szezonális affektív zavar (SAD) kezelése egy példa, az ilyen típusú deprsszióban szenvedő betegeket erős fénynek teszik ki, miközben kényelmesen ülnek. Egy másik példa a fényterápia használatára az újszülöttek elhúzódó sárgaságának tüneti kezelése. A babát halogén lámpa vagy fénycső alá helyezik (szemüket lefedik a károsodás megelőzése érdekében), hogy ezzel seígtsék csökkenteni a magzati vér bilirubin szintjét (amely a sárgaságban szenvedő baba bőrének sárgás/narancssárgás színárnyalatot ad). A fényterápiát használják ezen kívül egyéb bőrbetegségek, mint például az akne és az ekcéma kezelésére.

Ha a fényterápia hatékony ezekben az esetekben, vajon mennyi potenciál lehet a színes fényterápiában?

A spektrokróm titkos története

A spektrokróm népszerűségének csúcsát az 1940-es és 50-es években érte el, amikor sok hagyományos orvos használta több ezer klinikán az USA-ban. A gépet azzal a feltevéssel tervezték, hogy a fény az üzemanyaga minden életnek a Földön, ezért "táplálékként" szolgálhat az emberi test számára is.

A spektrokróm egyszerű volt. Öt szigorú módon színezett üveggel rendelkezett, mögöttük egy izzóval. A beteget a színes fénynek tették ki az 5 színes üveg speciális kombinációját használva, miközben egy sötét szobában feküdt egy órán keresztül. A fény érhette az egész testet, vagy csak egy adott területet, amely szinte pontosan illeszkedett a meridián vonalakhoz, és a kínai orvoslás, az akupunktúra által használt pontokhoz.

1951 július 14-én egy FBI rajtaütése során Danishah valamennyi készülékét elvitték, és kalapácsokkal megsemmisítették. Egy hosszú bírósági csatát követően Danishaht három év börtönre ítélték, és a spektrokrómot a továbbiakban illegális eszköznek ítélték egy szövetségi végzés értelmében.

A spektrokrómot azonban könnyű volt reprodukálni, és meg lehetett építeni majd használni nagyobb pénzügyi befektetés, vagy fejlett tudományos ismretek hiányában is. Megfelelő képzéssel könnyű volt megérteni és használni, ezért egyesek úgy vélik, hogy azt fenyegetésnek tartották az Amerikai Orvosi Szövetségre (AMA) és pénzügyi támogatóira, a Rockefellerekre nézve.

Néhányan úgy tartják, hogy az AMA és a Rockefellerek, akik erős szövetséget hoztak létre a gyógyszergyárakkal az 1900-as években, azért nyomták el Dinshah spektrokróm készülékét és számos más orvosi találmányt a 20. század elején, mert azok technológiai fenyegetést jelentettek a Rockefellerek gyógyszeripari érdekeltségeire. Több hasonló eset volt, amikor elnyomták az orvosi technológiákat, majd feltalálóikat üldözte a Rockefeller kartell, köztük a Rife gépet, melyet Royal Raymond Rife fejlesztett ki a rák kezelésére, vagy az orgon akkumulátor, melyet Wilhelm Reich hozott létre, amely állítólag képes hasznosítani a kozmikus energiákat a gyógyítás során.

Többet megtudhatunk a spektrokrómról és hogy miképpen működik a "Let there be light" című könyvből, melyet Ghadiali Dinshah fia, Darius Dinshah írt.

Modern színterápia

A szín és a fény, amikor fel van nagyítva és koncentrált, jelentős hatással lehet az emberi szervezetre. A fény- és a színterápia legújabb kutatásai azt bizonyítják, hogy Ghadiali Dinshah messze megelőzte korát. Hindu és védikus mesterektől tanulva Dinshah hitt az éteri testben, vagy aurában, és kapcsolatában az emberi fizikai testtel. Megértette, hogy az aura egyensúlyának helyreállítása fény és színek segítségével képes meggyógyítani a fizikai testet és a lelket.

Az ezredforduló óta számos vizsgálatot végeztek a legismertebb orvosi szervezetek, melyek érvényt adnak Dinshah elméleteinek, és a fény és a színek potenciális gyógyító erejének. Íme néhány példa:

Hogyan hat a fény a Parkinson-kórra: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

Tanulmány a pulzáló fény használatáról a migrén és PMS kezelésében: http://www.mindmods.com/resources/Study-pms.html

Tanulmány a fény által aktivált opioid receptorokról fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett: http://news.wustl.edu/news/Pages/Light-not-pain-killing-drugs-used-to-activate-brains-opioid-receptors.aspx

A kék fényterápia hatásáról szóló tanulmány számos korai rák és bőrrák esetében: http://news-releases.uiowa.edu/2006/decemb

A legtöbb modern orvos még mindig úgy tekint a színterápiára, mint szélhámosságra vagy áltudományra, bár egyre általánosabban elérhető a holisztikus központokban, ahol hipnoterapeuták használják, és egyéb alternatív gyógymódokkal együtt alkalmazzák.

Az egyik legszókimondóbb színterápia szakember és a spektrokróm modern változatának felhasználója Dr. Kate Baldwin, aki úgy gondolja, hogy a színterápiával csodálatos gyógyulási eredmények érhetők el.

"A tudósok évszázadokon keresztül fáradhatatlan erőfeszítést szenteltek annak, hogy felfedezzék az emberi betegségek enyhítésének és gyógyításának eszközét, hogy helyreállítsák a szervezet normális funkcióit. Az elhanyagolt fényben és színekben mégis van egy gyógyszereken és oltóanyagokon messze túlmutató potenciál. A szín a legegyszerűbb és legpontosabb terápiás lehetőség, melyet már kifejlesztettek. Gyorsabb és pontosabb eredményeket vagyok képes elérni színekkel, mint bármely más módszerrel együttvéve - és ami kevésbé terheli meg a pácienst." - Dr. Kate baldwin, az AMA tagja.
(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)

Az alábbi videó a spektrokrómot mutatja be nagy részletességgel