2014. április 18., péntek

Megjártam a mennyországot



Egy doktornő megdöbbentő beszámolója a halálról, a mennyországról és a visszatérésről az életbe.

Egy dél-amerikai kalandtúrán történt kajakbaleset közben Dr. Mary C. Neal, mintafeleség és szerető édesanya a mennyországba jut, megtapasztalja Isten nyugalmát és örömét – majd visszatér az életbe. Ebben az interjúban Neal doktornő megdöbbentő halál-közeli élményeiről mesél, amelyet lebilincselő visszaemlékezésében, a Megjártam a mennyországot című könyvében oszt meg az olvasókkal; beszámol az életében és a hitében végbement változásokról és elmondja, hogy szerinte miért is tért vissza a Földre.


Mit érzett a halál pillanatában? Tudta, hogy mi történik?

Teljesen pontosan tudtam, hogy mi történik velem. Felfogtam, hogy képtelen vagyok kiszabadítani magamat a süllyedő csónakból, elfogy a levegőm, és túlságosan messze vagyok a parttól ahhoz, hogy valaki onnan elérjen. Tudtam, hogy valószínűleg meg fogok halni. Ahhoz képest, hogy egész gyerekkoromban rettegtem attól, hogy vízbe fulladok, érdekes, hogy az életből a halálba való átmenetet milyen sima, békés és gyönyörű volt. Csodálatosan éreztem magam.

Milyen szerepet játszott a vallás mielőtt elragadta a halál?

Halál közeli élményem előtt is hittem Istenben, gyerekeimet vasárnapi iskolába vittem, de nem voltam különösebben vallásos. Mint számos sikeres fiatal felnőtt, úgy éreztem, hogy képes vagyok magam irányítani az életemet és a jövőmet. Noha igyekeztem jó és morális ember lenni, a hitem nem épült be a mindennapjaimba és a munka meg a család mellett nem maradt időm spirituális dolgokkal foglalkozni. A halál közeli élményem óta Isten igéjének igazsága, az örök élet valósága minden lélegzetvételkor velem van.

Folyamatosan imádkozom és függetlenül attól, hogy éppen mit csinálok, igyekszem továbbadni Isten szeretetét és az ő dicsőségének élni. Próbálok megragadni minden alkalmat, hogy másokat a spirituális élet felé tereljem, hálával és örömmel teli életet élek, mert tudom, bármilyen kihívás elé is állít az élet, soha nem leszek egyedül.
 
 
Mit gondol, miért tért vissza az életbe?

Biztosan nem azért, mert vissza akartam térni, de megtudtam, hogy még feladataim vannak, amelyeket el kell végeznem, így hát nem is lehetett volna más választásom. Meg kellett osztanom a történetemet másokkal, hogy segítsek a hitüket átalakítani, hogy bízzanak benne: Isten betartja, amit megígért.

Bán valamit ezzel az élménnyel kapcsolatban?

Az ég adta világon semmit. Halálom és visszatérésem az életbe a legnagyobb ajándék, amit valaha kaptam, és örökké hálás leszek ezért az élményért.

Mit gondol, miért történt ez önnel?

Mindig is visszahúzódó ember voltam, nem vagyok ismert író és sosem vágytam nyilvános szereplésre. Sokszor feltették már nekem ezt a kérdést. Nem tudom rá a választ, de tudományt tanultam, eredendően szkeptikus vagyok és nagyon konkrét, racionális gondolkodó. Talán éppen azért esett rám a választás, mert hitelességet sugall az életutam.

Miben hasonlít az ön élménye másokéhoz, akik szintén a mennybe jutva visszatértek a fizikai létbe?

Nem sok beszámolót olvastam más emberek élményeiről, de az évek során számos páciensem osztotta meg velem saját halál közeli élményét. Úgy tűnik, hogy a legtöbb történetben, ahogy az enyémben is, vannak visszatérő elemek: Isten szeretetének és megbocsájtásának lenyűgöző érzése, végtelen béke és szépség, a Földre való visszatérés iránti vágy teljes hiánya. Senki nem felejti el a legapróbb részleteket sem, és mindenkit mélyen megérint az élmény. Ebben az értelemben, az én történetem is hasonló.

Mit szeretne elmondani az embereknek a mennyországról?

Isten feltétel nélküli szeretete mindannyiunk iránt olyan erős és teljes, hogy ez teljesen átjárja a mennyországot. Mielőtt visszatérünk a mennyországba, a valódi otthonunkba, hihetetlen lehetőséget kapunk a Földön arra, hogy szembenézzünk azokkal a kihívásokkal, amelyek segítenek tanulni, fejlődni, és lelkünkben hasonlatossá válni Krisztushoz. Olyan rövid az időnk, hogy minden nap foglalkoznunk kell Isten dolgaival.
(forrás: elixironline.hu)


Élet a halál után - videó
https://www.youtube.com/watch?v=LdJ7mkNLLeo 
 Dr. Mary Neal orthopéd sebész beszámolója a videóban