2018. augusztus 10., péntek

Telepatikus nyomozás



Egy gyilkossági ügyben holtpontra jutott hatóság vagy az eltűnt személy aggódó családja természetesen nem csupán a megmagyarázhatatlan intuíciókra támaszkodó médiumokra és látnokokra számíthat, hanem néhány speciális képesítéssel rendelkező távolbalátó segítségét is igénybe veheti.

  Lyn Buchanan

Az eredetileg katonai célokra kifejlesztett módszer legtehetségesebb alkalmazói közé tartozó amerikai Lyn Buchanan évtizedekkel ezelőtt a szigorúan titkos Csillagkapu Projekt informatikai vezetőjeként ismerkedett meg a távérzékelés és a telepátia felhasználási technikáival, és 1992-ben történt leszerelését követően döntött úgy,hogy továbbra is aktív marad a paratevékenység terén, és a civil életben kamatoztatja a speciális alakulatnál megszerzett tudást.

A hadsereg kötelékéből kilépett Buchanan egykori társa, Mel Riley segítségével magánnyomozó irodát alapított New Yorkban, amely képzett távolbalátókkal és pszi-detektívekkel próbálja felderíteni a megoldatlan bűntényeket és eltűnési eseteket, és a nem éppen hétköznapi nyomozásokban időnként a két cégtulajdonos is aktívan részt vesz.

Lyn Buchanan - videó
forrás: FarsightPress

Az egyedülálló pszichikus képességekkel rendelkező Buchanan által vezetett csoport 2007-ben azért keltette fel a média figyelmét, mert még azelőtt felkutatott egy eltűnt gyermeket, hogy elmebeteg elrablója végezhetett volna vele. A Taylor házaspár végső elkeseredettségében fordult a nyugalmazott „parakémekhez”, Lynt pedig meghatotta az elveszett kislány története, és személyesen állt a nyomozás élére. Két napon keresztül koncentrált, s végül mentális kapcsolatot létesített a kislánnyal, akitől megtudta, hogy a férfi egy pontosan meghatározható épület pincéjében rejtegeti. Buchanan részletesen leírta a helyszínt és a legkönnyebb megközelítési útvonalat, így a rendőrség kiszabadíthatta a gyermeket, míg az emberrabló életét vesztette a tűzharcban.

Lyn elmondása szerint rendkívül élvezi a hasonló „küldetéseket”, mindössze azt sajnálja, hogy sokakat már nem képes időben felkutatni, mert egy-egy család későn fordul a cégéhez vagy fel sem merül a hozzátartozókban, hogy bizonyos esetekben éppen a „tudományosan elfogadhatatlan” módszerekkel lehet elérni a legkiemelkedőbb sikereket.

Misztikus igazságszolgáltatás

Noha világszerte számos neves pszi-detektív és napról napra több eredményes paranormális nyomozás támasztja alá, hogy a bűnüldözésben időnként a fegyvernél is nagyobb hatalmat jelent a megérzés, a rendőrségi állomány nagy része kifejezetten szkeptikusan szemléli és mereven elutasítja a megszokott módszerektől eltérő lehetőségeket. Pedig a parapszichológia segítségével - a mentális információszerzés, az elmekontroll és a távérzékelés fejlődésével - már néhány évtizeden belül tévedhetetlenül megállapíthatóvá válhat az elkövető személyazonossága. Ezután egyetlen eset sem maradhat felderítetlenül, így gyakorlatilag értelmetlen lesz bűncselekményeket elkövetni, a bűnözés megszűnésével pedig a hivatásos rendőröket, nyomozókat, ügyvédeket, ügyészeket és bírákat is nyugdíjba küldheti a „természet-feletti” igazságszolgáltatás. Ezzel kapcsolatban azonban még senki sem látja tisztán a jövőt...

Hírszerzés távérzékeléssel

A hidegháborús fegyverkezési versenyben mindkét szuperhatalom figyelmét felkeltette, hogy egy dollár- vagy rubelmilliárdokat felemésztő katonai beruházás helyett egyetlen megfelelően felkészített távérzékelő is pontos információkat adhat akár több ezer kilométerrel távolabb található helyszínekről, személyekről és eseményekről. Az eredetileg katonai célokat szolgáló „klasszikus" folyamat arra irányult, hogy az alany megváltozott tudatállapotban szerezzen értesüléseket az ellenséges területekről és hadműveletekről. A távérzékelés tudományos kutatásával és fejlesztésével 1973-ban a CIA által megbízott kaliforniai Stanford Kutatóintézet kezdett el foglalkozni, majd 1986-ban a Defense Intelligence Agency (DIA) vette át a szigorúan titkos program koordinálását, amely részben a híres Csillagkapu Projekt keretei között zajlott, és még 1994-ben is szerepelt a védelmi hírszerző ügynökség hivatalos költségvetésében. A hidegháború évtizedeiben a Szovjetunió is komolyan foglalkozott a mentális hadviselés lehetőségével, és szintén jelentős számú, célirányosan kiképzett „parakémet" alkalmazott felderítési célokra a szupertitkos kutatóintézetekben. A katonai hírszerzés napjainkban már bevett módszerként használja a távérzékelést, amely természetesen az élet más területein - így a politikában és az üzleti szférában, az ipari kémkedésben vagy bűnüldözésben - is eredményesen alkalmazható, egyúttal azonban félelmetes következtetésekhez és még riasztóbb fejleményekhez is vezethet.
(forrás:titkokbirodalma.blogspot.com)

Lyn Buchanan - videó
forrás:New Thinking Allowed